Saturday, January 21, 2012

Bantal tidur gambarkan perwatakan kamu?
  • Memeluk bantal
Kamu yg suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Kamu mempunyai penghargaan yg tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan kamu halus dan jiwa kamu penyayang. Menriknya, kamu yg tidur dgn cara ini dipercayai berkebolehan membaca peristiwa yg akan berlaku melalui mimpi. Kamu juga sangat prihatin terhadap kesusilaan dan kesopanan hidup. Kamu yg berkategori ini juga cenderung utk memiliki badan yg kurus.

  • Menggunakan banyak bantal
Kamu biasanya kurang keyakinan diri. Dalam kehidupan seharian, kamu memerlukan ahli keluarga dan kawan2 yg dapat membantu kamu. Kamu jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya meminta pandangan orang lain. Sikap kamu yg sukar berdikari dan suka bergantung kpd org lain perlulah diubah.

  • Tidur dengan satu bantal
Kamu pula berada dlm golongan yg cepat matang. Kamu tidak manja dan boleh menerima sesuatu keadaan dgn seadanya. Jika melakukan suatu kerja, kamu melaksanakannya dgn ikhlas. Prinsip "Fikir Dahulu Sebelum Bertindak" sentiasa menjadi keutamaan kamu dlm membuat keputusan.

  • Meletakkan bantal di bawah kaki
Kamu mempunyai sikap yg kurang baik. Sifat kamu yg jarang bergaul dgn orang @ kera sumbang akan menyebabkan kamu kaku dalam pergaulan. Hal ini menyebabkan kamu cenderung bersikap ego. Selain itu, sikap kamu yg tidak suka berusaha dan gemar mengambil jalan mudah juga haruslah dibuang.

  • Menekup bantal di atas muka
Kamu gemar berterus terang dlm menyatakan sesuatu perkara. Kamu tegas dan berkebolehan menjadi seorang pemimpin. Namun, kamu perlu menjaga pergaulan kamu terhadap orang sekeliling dgn baik. Kadangkala, ada kata-kata kamu yg mengguris hati mereka tanpa kamu sedari.
  • Tidur tanpa bantal
Kamu pula memiliki keyakinan diri yg sangat tinggi. Tetapi kamu perlu berahati-hati kerana sikap yakin diri kamu yg tinggi itu juga sebenarnya boleh berubah menjadi sikap mementingkan diri. Terlalu over-confident juga menyebabkan kamu sering memandang rendah terhadap orang lain.

haa bagaimana cara tidur anda? lau berbagai gaya mcm saya nampaknya macam2 perwatakan la kita ada. Mixed sume. hehhe

sekadar berkongsi.

SUMBER: BK Bil 188 :)


p/s: pape pon sebelum tidur jgn lupa recite the doa' semoga dijauhkan
dpd syaitan semasa beradu. amin. Y_YNo comments: