Friday, July 15, 2011

tired


what a tired day is today.
i m doing work without rest and standing too long.
i m dehydrated, hungry.
back home almost 11p.m.
riding home alone i'm quite scared.
huhhu.

Saturday, July 9, 2011

its not goodbye

And what if I never kiss your lips again
Or feel the touch of your sweet embrace
How would I ever go on
Without you there's no place to belong

Well someday love is gonna lead you back to me
But 'til it does I'll have an empty heart
So I'll just have to believe
Somewhere out there you thinking of me

CHORUS:
Until the day I'll let you go
Until we say our next hello
It's not goodbye
'Til I see you again
I'll be right here rememberin' when
And if time is on our side
There will be no tears to cry
On down the road
There is one thing I can't deny
It's not goodbye

You'd think I'd be strong enough to make it through
And rise above when the rain falls down
But it's so hard to be strong
When you've been missin' somebody so long

It's just a matter of time I'm sure
But time takes time and I can't hold on
So won't you try as hard as you can
To put my broken heart together again

CHORUS
Until the day I'll let you go
Until we say our next hello
It's not goodbye
'Til I see you again
I'll be right here rememberin' when

And if time is on our side
There will be no tears to cry
On down the road
There is one thing I can't deny
It's not goodbye

BERSIHKAN HATI TU.

semenjak dua menjak perkataan bersih memang disebut hari2 dlm berita sebab perhimpunan BERSIH akan diadakan hari ni, 09072011. bersih kan pilihan raya, pe memorandum sume. bukan xnak ambik tau sgt tp benda ni sume mainan politik je. tgk berita hari2 pon da pening. jap mcm ni, jap mcm tu. macam2 la. in my opinion, benda n usul yang baik xsalah lau nak dikemukan, p jgn sampai menghuruharakan negara. harap2 xde ape yg buruk berlaku.

hah da hbis intro pasal himpunan bersih n kuning tu. ni nak bercakap psal hati yang bersih lak. hati yg bersih ni dtg dari mne ek? xsure la. tapi bukan nak bagi ceramah motivasi ke ape. just nk berkongsi sesuatu sal perkara ni.

sebenarnya pasal som1 ni. tak tau la hati dia tak cantik ke ape p muke bg ak agak cantik la. kawan kot. ciptaan allah xde yg xcantik. tp ak xtau sbb pe dy slalu je cam xpuas ati nga ak. xnmpak la terang2an p dalam ati msti ad gk ketakpuasan ati ny tu. sbb ny asal ak ckap je bende2 msti dy nak bangkang, cam dy je btol sume bende dy tau la knon2. padahal sume dy ckp 98.9% auta je sume bkn fakta. ak as a friend ni jaga la aty, even dy ckp bnde yg mrapu xbtol n xlogik, dgrkan jela. jaga ati kan. p kadang2 smash gk lau bngang tu. p ak mls nk ckp byk2. xsume bnde kna gadoh2, lau yg bleh smpan tu, simpan jela. nk marah pon xyah tunjuk sgt.

yg ak xpuas ati ckit sbb dy ckap ak ni cm xde taste. ak pnah la gtw yg ak 'ske tgk' bkn ske nak wt bf k ape kt sorg mamat ni. dy lak ckp ak ni cm bute lak. statement dy lbh krg cmni la, cm ak xreti nk beza hnsem nga huduh 2. p ak tny mmber2 yg len dyorg skong je ak. stakat usha2 mata tu leh la xde la mlibatkan ati n prasaan. yg ak hairan ny, after ak da slow2 x usha mamat tu dy lak tnjuk cm keminatan dy kat mamat tu. WTFish??? dulu ckp ak xcelik ape da, skang ko lak ske eh? jilat ludah sndiri k ape ek? hahha. ak ni silent reader n observer p ak phm n bleh tgkap maksud stiap tingkahlaku dy 2. ak bleh baca la '=Poyoo'.

hmm moral of the entry ak harap2 pasni bersihkan ckt ati tu jgn nak busuk2 sgt. da org nak puji ciptaan allah tu xpyh nak condemn sgt lau ko pon mmpunyai prasaan yg sme. kita tu mmg la cantik p lau perangai xcantik, hati xbape nk clear, org pon xbape suke la.

*** so BERSIH-BERSIH kan la apa2 yang patot.***
CHILL. PEACE NO WAR =)

warna tema : kuning ^^

Thursday, July 7, 2011

try suka2 =P




i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA~
CERIA SELALU! :)
-sekadar gurauan smata2...
contoh:
bulan kelahiran= februari
no. hari jadi = 17
warna baju pakai skang=merah

share ****
= aku gigit mak tiri aku sebab mak aku suruh =)