Saturday, July 9, 2011

BERSIHKAN HATI TU.

semenjak dua menjak perkataan bersih memang disebut hari2 dlm berita sebab perhimpunan BERSIH akan diadakan hari ni, 09072011. bersih kan pilihan raya, pe memorandum sume. bukan xnak ambik tau sgt tp benda ni sume mainan politik je. tgk berita hari2 pon da pening. jap mcm ni, jap mcm tu. macam2 la. in my opinion, benda n usul yang baik xsalah lau nak dikemukan, p jgn sampai menghuruharakan negara. harap2 xde ape yg buruk berlaku.

hah da hbis intro pasal himpunan bersih n kuning tu. ni nak bercakap psal hati yang bersih lak. hati yg bersih ni dtg dari mne ek? xsure la. tapi bukan nak bagi ceramah motivasi ke ape. just nk berkongsi sesuatu sal perkara ni.

sebenarnya pasal som1 ni. tak tau la hati dia tak cantik ke ape p muke bg ak agak cantik la. kawan kot. ciptaan allah xde yg xcantik. tp ak xtau sbb pe dy slalu je cam xpuas ati nga ak. xnmpak la terang2an p dalam ati msti ad gk ketakpuasan ati ny tu. sbb ny asal ak ckap je bende2 msti dy nak bangkang, cam dy je btol sume bende dy tau la knon2. padahal sume dy ckp 98.9% auta je sume bkn fakta. ak as a friend ni jaga la aty, even dy ckp bnde yg mrapu xbtol n xlogik, dgrkan jela. jaga ati kan. p kadang2 smash gk lau bngang tu. p ak mls nk ckp byk2. xsume bnde kna gadoh2, lau yg bleh smpan tu, simpan jela. nk marah pon xyah tunjuk sgt.

yg ak xpuas ati ckit sbb dy ckap ak ni cm xde taste. ak pnah la gtw yg ak 'ske tgk' bkn ske nak wt bf k ape kt sorg mamat ni. dy lak ckp ak ni cm bute lak. statement dy lbh krg cmni la, cm ak xreti nk beza hnsem nga huduh 2. p ak tny mmber2 yg len dyorg skong je ak. stakat usha2 mata tu leh la xde la mlibatkan ati n prasaan. yg ak hairan ny, after ak da slow2 x usha mamat tu dy lak tnjuk cm keminatan dy kat mamat tu. WTFish??? dulu ckp ak xcelik ape da, skang ko lak ske eh? jilat ludah sndiri k ape ek? hahha. ak ni silent reader n observer p ak phm n bleh tgkap maksud stiap tingkahlaku dy 2. ak bleh baca la '=Poyoo'.

hmm moral of the entry ak harap2 pasni bersihkan ckt ati tu jgn nak busuk2 sgt. da org nak puji ciptaan allah tu xpyh nak condemn sgt lau ko pon mmpunyai prasaan yg sme. kita tu mmg la cantik p lau perangai xcantik, hati xbape nk clear, org pon xbape suke la.

*** so BERSIH-BERSIH kan la apa2 yang patot.***
CHILL. PEACE NO WAR =)

warna tema : kuning ^^

No comments: